Blowerdoortest in Zwolle laten uitvoeren?

Luchtlekken worden zichtbaar met thermografie tijdens een blowerdoortest in Zwolle

Wil je een blowerdoortest in Zwolle laten uitvoeren?

Wil je een blowerdoortest bij laten uitvoeren in Zwolle? Maak dan ook gebruik van onze kennis en ervaring. Vraag dus een offerte aan bij de specialist in luchtdichtheidsmetingen van Noord- en Midden Nederland. Of het gaat om tocht in huis, geuroverlast, een luchtdichtheidsmeting bij een passiefhuis of een rooktest bij nieuwbouw. Wij voeren professionele luchtdichtheidsmetingen en ITC Level 3 gecertificeerd thermografisch onderzoek uit bij woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, cleanrooms en koelhuizen. Wij hebben de beschikking over voldoende ventilatoren om ook grote gebouwen te meten.

Een blowerdoortest toont naden en kieren in huis

Naden en kieren zijn – ook in Zwolle – de oorzaak van veel problemen in woningen en andere gebouwen. Zowel bij nieuwbouw als bestaande woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen. De ongecontroleerde infiltratie en exfiltratie van lucht door de gebouwschil verstoort een goede werking van het ventilatiesysteem. Daarnaast veroorzaken luchtlekken, schimmels, (interne)condensatie, vochtproblemen, tocht in huis, geur- en geluidoverlast en de aantasting van gebouwconstructies.

Luchtdichtheidsmeting bij nieuwbouw in Zwolle

Bij nieuwe woningen in ons land worden tijdens de oplevering gemiddeld maar liefst 39 zichtbare gebreken geconstateerd. Wij weten uit ervaring dat er bij nieuwbouw ook op het gebied van isolatie en kierdichting regelmatig problemen zijn. Helaas zijn dergelijke problemen met het blote oog vaak niet te zien. Maar tijdens een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest met gebruik van thermografie of een rooktest brengen wij luchtlekken haarscherp in beeld. Dus betrek je binnenkort een nieuwe woning in Zwolle of ga je renoveren? Laat dan altijd een blowerdoortest door een specialist uitvoeren.

Wanneer laat je een luchtdichtheidsmeting uitvoeren?

Wanneer je een luchtdichtheidsmeting wilt laten uitvoeren zijn er een aantal geschikte momenten. Ten eerste kun je kort voor de oplevering een eindmeting laten uitvoeren. Deze meting – een luchtdichtheidsmeting type 1 – geeft geeft uiteindelijk behaalde resultaat. Maar wij adviseren om een al op een eerder moment, voor de afbouwfase een blowerdoortest uit te laten voeren. Het voordeel hiervan is dat de aangetroffen gebreken tijdens de afbouw nog relatief eenvoudig kunnen worden hersteld.

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is expert in luchtdichtheidsmetingen en thermografie. Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau. We werken ondermeer voor, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Wij zijn de nummer één in Noord- en Midden Nederland in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en ultrasoon inspecties.

Tags:

Werkgebied Overijssel

  • Zwolle
  • Ommen
  • Almelo
  • Hengelo
  • Deventer
  • Enschede

Onze partners