Blowerdoortestbij een passiefhuis in Emmen

Blowerdoortest Passiefhuis

Blowerdoortest ter controle van de luchtdichtheid van een passiefhuis

Home » Passiefhuis

Passiefhuis

Aan de hand van een blowerdoortest bepalen wij of een gebouw aan de eisen voldoet die zijn voorgeschreven door het Passiefhuis Instituut. Een geslaagde luchtdichtheidsmeting is een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor een passiefhuis certificaat. Daarnaast moet je een passiefhuis met gebruik van thermografie op de aanwezigheid van koudebruggen laten controleren. Wij kunnen hierbij als iPHA gecertificeerd Passiefhuis Vakman, ITC Level 3 thermograaf, bouwkundig inspecteur en Level 3 Blowerdoor Tester van dienst zijn.

Waaraan moet een passiefhuis voldoen?

Een passiefhuis is een gebouw dat volgens de hoogste normen voor isolatie en luchtdichtheid wordt gebouwd. Het is een duurzaam, comfortabel en gezond gebouw gebouw dat nauwelijks energie nodig heeft om het ’s winters warm en ’s zomer koel te blijven. daarnaast mag het maximale energieverbruik mag slechts maximaal 15W/m2 gebruiksoppervlak per jaar bedragen. Om daaraan te voldoen moet een gebouw aantoonbaar zeer goed geïsoleerd, kierdicht en vrij van koudebruggen zijn. Bovendien maakt het gebruik worden van triple glas en zonwering op de juiste oriëntaties.

Belangrijke passiefhuis eisen

Voor het verkrijgen van een passiefhuiscertificaat is de luchtdichtheid van een gebouw zeer belangrijk. Je zult daarom door middel van een geslaagde blowerdoortest moeten aantonen dat aan strenge eisen voor luchtdichtheid is voldaan. Wij bepalen daarom bij passiefhuizen de n50 waarde, aan de hand hiervan kunnen wij bepalen of het gebouw aan de minimale eisen van luchtdichtheid voldoet. Hierbij maken wij gebruik van een blowerdoor. De eisen voor een passiefhuis zijn een maximale n50 waarde van 0,60 luchtwisselingen per uur of een QV10 waarde van ten hoogste 0,15 dm3/s/m2 gebruiksoppervlak. Daarnaast moet je onder geschikte omstandigheden met gebruik van thermografie aantonen dat het gebouw vrij van koudebruggen is.

Ultragrafie inspectie of een blowerdoortest?

In plaats van de eerste blowerdoortest kunnen wij ook een ultragrafie inspectie uitvoeren. Bij een ultragrafie inspectie maken wij gebruik van een van een ultrasoon camera en een toongenerator die een hoogfrequent geluid produceert. Dit geluid is niet hoorbaar voor mensen, maar is wel met onze camera te detecteren, en is bovendien vervolgens ook te fotograferen. Op deze wijze kunnen wij met onze ultrasoon camera luchtlekken niet alleen opsporen, maar ook haarscherp in beeld brengen. Ultragrafie heeft een aantal belangrijke voordelen. Wij kunnen een ultragrafie inspectie uitvoeren al voordat een gebouw winddicht is. we kunnen bouwelementen kunnen zelfs al op de bouwplaats of in de fabriek controleren. Bovendien is ultragrafie, in tegenstelling tot een blowerdoortest onafhankelijk van de weersomstandigheden.

Enkele voorbeelden van een blowerdoortest bij passiefhuizen

Een Passiefhuis is een gebouw waarin het thermisch comfort kan worden bereikt door de naverwarming van de verse lucht die noodzakelijk is voor voldoende luchtkwaliteit zonder extra luchtcirculatie.

De kosten van een blowerdoortest bij een passiefhuis

De kosten voor een luchtdichtheidsmeting van een passiefhuis met gebruik van blowerdoor zijn afhankelijk van het type gebouw en de grootte van het gebouw. Voor een aanvullend thermografisch onderzoek van een passiefhuis geven wij graag een offerte op maat! 

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is expert in thermografie en luchtdichtheidsmetingen. Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. We zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, architecten en overheden in energiebesparing, lekdetectie, bouwkundige inspecties, thermografie – ITC Level 3 – & blowerdoortest. Daarnaast zijn wij gecertificeerd als Passiefhuis Vakman door het Duitse Passivhaus Institut.

Gerelateerde pagina’s