Luchtdichtheidsmeting bij een woning, school, kantoor of bedrijf

Luchtdichtheidsmeting

Luchtdichtheidsmeting woning, kantoor, school of bedrijf

Home » Luchtdichtheidsmeting

Luchtdichtheidsmeting

De eisen voor energiezuinigheid van nieuwe gebouwen worden steeds verder aangescherpt. De EPC is de index die de energieprestatie van nieuwbouw aangeeft. Bovendien is het een instrument dat dient om de energiezuinigheid van nieuwbouw te verbeteren. In 2015 is de EPC waarde weer verder verlaagd, dit heeft flinke gevolgen voor het ontwerp. Behalve goede isolatie en efficiënte installaties is een goede luchtdichtheid een essentieel onderdeel van ieder energiezuinig gebouw. Tijdens een luchtdichtheidsmeting stellen wij de infiltratiewaarde van een gebouw nauwkeurig vast.

Controle QV10 waarde EPC berekening

Een EPC berekening – tegenwoordig BENG berekening – is verplicht bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor nieuwbouw. Met deze EPC berekening moet je aantonen dat het ontwerp van het gebouw voldoet aan de eisen van energiezuinigheid. Dat kan met gebruik van goede isolatie, zuinige installaties en zonne-energie. Maar ook het invoeren van een lage infiltratiewaarde is een effectieve manier om tot een energiezuinig gebouwontwerp te komen. Bovendien draagt goede luchtdichtheid bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest

Wanneer je een lage infiltratie waarde invoert in de EPC dien je vervolgens wel aan te tonen dat deze ook gerealiseerd is. Dat kan door een luchtdichtheidsmeting met gebruik van blowerdoor uit te laten voeren door een onafhankelijke partij. Wij raden altijd aan om dit al tijdens de ruwbouwfase te laten doen. Mocht blijken dat de woning dan nog niet voldoet dan kunnen wij tijdens een rooktest of met gebruik van thermografie de aanwezige luchtlekken opsporen. Vervolgens zijn in deze fase nog eenvoudig aanpassingen te maken die de luchtdichtheid verbeteren.

Wat zijn de voordelen van goede kierdichting?

 • Verbetert de energieprestatie
 • Voorkomt interne condensatie
 • Comfort verbetering
 • Voorkomt geluidsoverlast
 • Verbetert de brandveiligheid
 • Lagere maandlasten
 • Basis voor een gezond binnenklimaat
 • Voorkomt onnodig warmteverlies
 • Voorwaarde voor optimale isolatie
 • Voorwaarde voor een goed werkend ventilatie systeem

Enkele recente luchtdichtheidsmetingen

“Bedankt voor de fijne service!”

– F. van Viegen, Enschede

Luchtdichtheidsmetingen

Wij kunnen bij vele verschillende soorten gebouwen een luchtdichtheidsmeting uitvoeren. Ondermeer bij woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen. Hieronder volgt een overzicht met een aantal voorbeelden van gebouwen en andere ruimtes waarvoor wij een luchtdichtheidstest kunnen verzorgen.

 • Woningen
 • Kantoren
 • Bedrijfsgebouwen
 • Scholen
 • Koelcellen
 • Zwembaden

De kosten van een luchtdichtheidsmeting

Heb je een hoge energierekening en heb je twijfels over de kwaliteit van de kierdichting van je woning? Heb je last van tocht in huis, of verschijnen er ’s winters plotseling vochtplekken op je gevel? Laat dan altijd een luchtdichtheidsmeting uitvoeren door blowerdoortest.nl.

Wat zijn de kosten van een luchtdichtheidsmeting?

De kosten van een luchtdichtheidsmeting van een woning zijn vanaf €395. Dus wil je een luchtdichtheidsmeting bij een woning, kantoor of een bedrijfspand laten uitvoeren? Neem dan contact op, wij geven graag een offerte op maat!

Wat is de prijs van luchtdichtheidsmetingen voor meerdere woningen?

De prijs van een luchtdichtheidsmeting van meerdere woningen is afhankelijk van het aantal woningen, de afmetingen en de onderlinge afstand. Neem dus contact op, wij geven graag een offerte op maat!

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is expert in thermografie en luchtdichtheidsmetingen met gebruik van blowerdoor. Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk adviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. We zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en bouwbedrijven. Wij zijn de nummer één in Noord- en Midden Nederland in Thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en luchtdichtheidsmetingen.