Blowerdoortest in Zwolle laten uitvoeren?

Wil je een blowerdoortest bij laten uitvoeren in Zwolle? Maak dan ook gebruik van onze kennis en ervaring. Vraag dus een offerte aan bij de specialist in luchtdichtheidsmetingen van Noord- en Midden Nederland. Of het gaat om tocht in huis, geuroverlast, een luchtdichtheidsmeting bij nieuwbouw. Wij voeren professionele luchtdichtheidsmetingen uit bij woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, cleanrooms en koelhuizen.

Een blowerdoortest toont naden en kieren in huis

Verborgen naden en kieren zijn de oorzaak van veel problemen in woningen en andere gebouwen. Zowel bij nieuwbouw als bestaande woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen in Zwolle en omgeving. Ongecontroleerde infiltratie en exfiltratie van lucht door de gebouwschil verstoort een goede werking van je verwarming en van het ventilatiesysteem. Daarnaast veroorzaken luchtlekken, schimmels, (interne)condensatie, vochtproblemen, tocht in huis, geur- en geluidoverlast en de aantasting van gebouwconstructies.

Luchtdichtheidsmeting bij nieuwbouw in Zwolle

Bij nieuwe woningen in ons land worden tijdens de oplevering gemiddeld maar liefst 39 zichtbare gebreken geconstateerd. Wij weten uit ervaring dat er bij nieuwbouw ook op het gebied van isolatie en kierdichting regelmatig problemen zijn. Helaas zijn dergelijke problemen met het blote oog vaak niet te zien. Maar tijdens een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting met gebruik van thermografie of een rooktest brengen wij luchtlekken haarscherp in beeld. Dus betrek je binnenkort een nieuwe woning in Zwolle of laat je een bestaand huis renoveren? Voorkom nare verassingen achteraf en laat altijd een blowerdoortest door een specialist uitvoeren.

Wanneer laat je een luchtdichtheidsmeting uitvoeren?

Er zijn een aantal geschikte momenten om een blowerdoortest te laten uitvoeren. Bij een bestaande woning is het altijd aan te raden om je woning eerst te laten onderzoeken voordat je gaat isoleren of renoveren. Zo kun je gebreken tijdens de werkzaamheden gericht laten herstellen. Bij nieuwbouw kun je er voor kiezen om kort voor de oplevering een eindmeting laten uitvoeren. Deze meting – een luchtdichtheidsmeting type A – geeft het uiteindelijk behaalde resultaat. Maar wij adviseren om bij nieuwbouw en renovatie al vóór de afbouwfase een blowerdoortest uit te laten voeren. Het voordeel hiervan is dat de aangetroffen gebreken tijdens de afbouw nog relatief eenvoudig kunnen worden hersteld.

Voorbeelden van een blowerdoortest in Zwolle

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is expert in luchtdichtheidsmetingen en thermografie. Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau. We werken regelmatig in de omgeving van Zwolle, Meppel, Staphorst en Kampen. Ondermeer voor, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Wij zijn de nummer één in Noord- en Midden Nederland in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en ultrasoon inspecties.

Werkgebied Overijssel

Onze partners