Blowerdoortest bij nieuwbouw in Meerstad, Groningen

Blowerdoortest Groningen

Blowerdoortest bij woningen, kantoren en bedrijven in Groningen

Home » Blowerdoortest Groningen

Blowerdoortest Groningen

Wil je een blowerdoortest in Groningen laten uitvoeren? Neem dan nu contact op en ontvang op korte termijn een scherpe offerte voor een professionele luchtdichtheidsmeting. Wij zijn namelijk de specialist in de provincie in luchtdichtheidsmetingen met gebruik van blowerdoor en kunstmatige rook. Als bouwkundig inspecteur en Level 3 gecertificeerd expert in thermografie zijn wij de aangewezen partij voor een QV10 meting, voor schade-expertise of een bouwfysisch onderzoek.

Luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest in Groningen

Wij verzorgen een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting bij nieuwbouw ter controle van de infiltratiewaarde uit de energieprestatie berekening. Maar ook bij bestaande woningen, kleine en grote bedrijfsgebouwen in Groningen en omstreken doen we onderzoek naar de oorzaken van tochtklachten, condensatie en schimmelvorming. Daarnaast doen we tijdens een blowerdoortest onderzoek naar de waterdichtheid van ramen, deuren en vliesgevels tijdens een regentest volgens de NEN-EN 13051.

Waarom een luchtdichtheidsmeting?

Het energieverbruik en het comfort zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van de kierdichting en de isolatiewaarden van een gebouw. Dit geldt zowel voor woningen als bedrijfsgebouwen in Groningen. Naden en kieren veroorzaken niet alleen tocht in huis en op de werkvloer. Maar ook hoge energielasten, schimmel, (interne)condensatie, brandgevaar en een slecht functionerend ventilatie systeem. Om dit soort problemen te vermijden is het belangrijk om een blowerdoortest uit te laten voeren. Tijdens deze test kunnen wij de aanwezige luchtlekken haarscherp in beeld brengen met kunstmatige rook of thermografie.

Wanneer laat je een blowerdoortest uitvoeren?

Het is sterk aan te raden om luchtdichtheidsmeting bij nieuwbouw in een zo vroeg mogelijk stadium uit te laten voeren. De reden hiervan is dat in de ruwbouwfase nog eenvoudig aanpassingen gedaan kunnen worden die de luchtdichtheid verbeteren wanneer dat nodig is. Daarnaast is een blowerdoortest een belangrijk instrument om te controleren of een nieuwe woning of een renovatieproject wel aan de doelstellingen en de minimale wettelijke eisen voldoet. Bovendien is een blowerdoortest een uitstekend middel om de de oorzaken van tochtklachten, vochtproblemen, gebouwschade, geuroverlast en een hoge energierekening in bestaande gebouwen te achterhalen.

Enkele voorbeelden van een blowerdoortest in Groningen

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is expert in thermografie en luchtdichtheidsmetingen. Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau uit Groningen. We werken regelmatig in Appingedam, Delfzijl, Veendam, Stadskanaal, Zuidhorn, Leek, Marum, Winsum en Haren. Onder meer voor particulieren, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Wij zijn de nummer één van Noord- en Midden Nederland in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en rooktesten.

Werkgebied Groningen

  • Haren
  • Zuidhorn
  • Delfzijl
  • Winschoten
  • Veendam
  • Stadskanaal

Onze partners