Blowerdoortest in Deventer

Tijdens een blowerdoordoortest deden we onderzoek naar de kwaliteit van de kierdichting bij een woning in Deventer. Deze woning werd in 2008 volledig gerenoveerd, geïsoleerd en van vloerverwarming voorzien. De eigenaar wil zijn huis nu verder verduurzamen en overweegt een warmtepomp te laten installeren. Gezien het recente renovatiejaar en de isolatie zou je verwachten dat dit eenvoudig zou zijn. Maar iedere woning heeft zwakke plekken, die voor de aanschaf van een warmtepomp verholpen moeten worden.

Onderzoek naar luchtlekken in Deventer

Bij ons onderzoek in Deventer maakten we gebruik van blowerdoor, thermografie, drukverschilmetingen en rook. Zo brengen we alle zwakke plekken in de schil van een woning in beeld. Luchtlekken leiden tot veel onnodig warmteverlies, comfortproblemen en hoge kosten van energie en onderhoud. Het is dus belangrijk om ongecontroleerd warmteverlies via naden en kieren te verhelpen. Zeker wanneer je gebruik wilt gaan maken van een warmtepomp. Met een warmtepomp kun je zeer energiezuinig verwarming, maar wanneer hij te hard moet werken neemt zijn verbruik exponentieel toe. Bovendien loop je ook het risico dat hij er de brui aan geeft wanneer het ’s winters koud wordt.

Blowerdoortest bij bestaande bouw

Elke woning kent zwakke plekken, en vooral de kierdichting laat vaak te wensen over, zowel bij bestaande woningen als nieuwbouw. Tot voor kort werd de gebrekkige kierdichting van woningen nog vaak gecamoufleerd door de CV ketel. Een CV ketel heeft namelijk veel vermogen en door de radiatoren stroomt water met een hoge temperatuur. Die radiatoren werden strategisch onder de kozijnen geplaatst zodat ze de tocht langs die kozijnen konden camoufleren. Maar CV ketels en radiatoren moeten nu plaats gaan maken voor de warmtepomp en vloerververwarming. Dit verwarmingssysteem is veel minder vergevingsgezind. Dus om tocht in huis en een hoge energierekening te vermijden is het erg belangrijk om de kierdichting van je woning te laten controleren.

Enkele beelden van de blowerdoortest in Deventer

Blowerdoortest.nl

Wij zijn dé expert in thermografie en luchtdichtheidsmetingen in Deventer en omgeving. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in gebouwinspecties en non-destructief onderzoek. Wij werken regelmatig in de omgeving van Hengelo, Almelo, Raalte en Deventer. Onder meer voor particulieren, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven, expertisebureau’s en verzekeringsmaatschappijen. Wij zijn de nummer één van Noord- en Midden Nederland in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en rooktesten.

Werkgebied Overijssel

Onze partners