Waterdichtheidstest bij een nieuwe pui in Heeg

Regentest

Waterdichtheidstest van geveldelen volgens de NEN-EN 13051

Home » Regentest

Regentest

Tijdens een regentest bepaalt blowerdoortest.nl op objectieve wijze of de wind & waterdichtheid van vliesgevels, ramen, deuren, kozijnen, serres en andere bouwdelen voldoende is. Tijdens deze test op basis van de NEN-EN 13051 maken we gebruik van een speciale sproeinstallatie en een blowerdoor. Deze apparatuur stelt ons in staat om winddruk op de gevels in combinatie met regenval op bouwdelen te simuleren. Eventuele lekkages brengen wij vervolgens haarscherp in beeld met thermografie.

Wat is een regentest?

Een regentest volgens de NEN-EN 13051 is een lekdetectie onderzoek waarbij wij objectief vaststellen of onderdelen van de gebouwschil waterdicht zijn. Bij een regentest of wind & waterdichtheidstest maken wij gebruik van een blowerdoor, thermografie en een speciaal ontworpen sproeinstallatie. Deze apparatuur stelt ons in staat om de weersomstandigheden na te bootsen.

Waarom een regentest

De belangrijkste functie van een gebouwschil is om de bewoners of gebruikers van een gebouw bescherming te bieden tegen ongewenste weersinvloeden. Een gebouwschil dient daarom goed geïsoleerd, en voldoende wind- & waterdicht te zijn om een veilig en gezond binnenklimaat te kunnen helpen garanderen. Waterlekkages en vochtproblemen zijn veruit de belangrijkste oorzaak van schade aan gebouwen. Vandaar dat het belangrijk is om de wind- & waterdichtheid van gebouwdelen te laten onderzoeken tijdens een regentest en lekkages zo spoedig mogelijk te verhelpen!

Hoe gaat een regentest in zijn werk?

Tijdens een wind & waterdichtheidstest brengen wij een gebouw of een bouwdeel eerst in onderdruk met een blowerdoor. Door het drukverschil wordt er door onbedoelde naden en kieren buitenlucht aangezogen. Daarna besproeien we de te controleren gebouwdelen met water uit een speciaal ontworpen, gekalibreerde sproeinstallatie. Met deze installatie kunnen wij een perfect aaneengesloten waterfilm op een oppervlak aanbrengen. Dit stelt ons vervolgens in staat om met thermografie te controleren of ramen, deuren en aansluitingen van bouwdelen waterdicht zijn.

Maar liefst 69% van alle schade aan gebouwen wordt veroorzaakt door waterlekkages en vochtproblemen!

– Energiekeurplus

Regentest ter controle van prefab HSB gevelelementen

De kosten van regentest

Maak ook gebruik van onze regentest om objectief te laten nagaan of de wind en waterdichtheid van de ramen, deuren en geveldelen van een gebouw wel of niet voldoen.

Wat zijn de kosten van een regentest?

De kosten van een wind & waterdichtheidstest zijn vanaf €495. De kosten zijn afhankelijk van de bereikbaarheid, het aantal te onderzoeken bouwdelen en de grootte van het gebouw. Dus wil je een waterdichtheidstest bij een woning, bedrijfspand of een ander object laten uitvoeren? Neem dan contact op, wij geven graag een offerte op maat!

Waarom kiest men voor ons?

 • 15 jaar ervaring
 • Kennis van zaken
 • Gedegen onderzoek
 • Uitstekende service
 • Heldere rapportages
 • Passiefhuis Vakman
 • Bouwkundig inspecteur
 • Level 3 Blowerdoor Tester
 • Gecertificeerd energieadviseur
 • Optical Gas Imaging specialist
 • Level 3 gecertificeerd Thermograaf
 • Gecertificeerd ultrasoon inspecteur

Gerelateerde pagina’s