blowerdoortest bij nieuwbouw in Bedum

Blowerdoortest Nieuwbouw

Een blowerdoortest geeft helder inzicht in de kwaliteit van nieuwbouw

Home » Nieuwbouw

Blowerdoortest bij nieuwbouw

De belangrijkste functie van de schil van ieder gebouw is om de gebruikers ervan te beschermen tegen weersinvloeden van buitenaf. Daarnaast moet hij een gezond en comfortabel binnenklimaat kunnen garanderen. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als voor bestaande woningen en gebouwen. Om waterlekkages, vochtproblemen, tocht in huis en op de werkvloer te voorkomen is het dan ook belangrijk dat de schil van een gebouw niet alleen goed geïsoleerd, maar ook volledig wind- & waterdicht en kierdicht is afgewerkt. Maar helaas blijkt dit in de praktijk – om allerlei redenen – niet altijd het geval te zijn.

Blowerdoortest als kwaliteitscontrole van nieuwbouw

Bij oplevering van een nieuwbouw woning zijn er gemiddeld maar liefst 39 zichtbare bouwfouten. Ook op het gebied van isolatie en kierdichting gaat er nogal eens iets verkeerd. Helaas zijn deze zaken tijdens een oplevering met het blote oog niet waar te nemen. Vandaar dat het belangrijk is om na een renovatie en bij aankoop van een nieuwe woning altijd een kwaliteitscontrole uit te voeren. Een luchtdichtheidsmeting volgens de NEN 2686 en de NEN-EN 13829 met gebruik van thermografie of een rook is hiervoor de aangewezen manier.

Wanneer laat je het beste een blowerdoortest uitvoeren?

Er zijn een aantal geschikte momenten om een luchtdichtheidsmeting of een blowerdoortest uit te laten voeren. Het beste moment hiervoor is in een zo vroeg mogelijk stadium, voor de afwerkingsfase. Eventuele gebreken zijn op dat moment nog bereikbaar en kunnen dus nog relatief eenvoudig worden hersteld. Een ander geschikt moment dat geschikt is voor een blowerdoortest is voor de oplevering van een nieuwe woning. Eventuele aangetroffen problemen kunnen dan nog als opleverpunten bij de aannemer worden aangegeven.

Waterdichtheidstest van kozijnen bij nieuwbouw

Behalve de luchtdichtheid kunnen wij tijdens een regentest ook de waterdichtheid van kozijnen, vliesgevels controleren. Hiervoor maken wij gebruik van een blowerdoor om een nieuwbouw woning in onderdruk te brengen. Vervolgens besproeien wij de te onderzoeken kozijnen met speciale gekalibreerde sproei installatie. Zo bootsen wij windkracht 5 en slagregen na. Dit stelt ons in staat om zelfs de kleinste waterlekkages bij ramen en deuren op te sporen met gebruik van thermografie.

Enkele voorbeelden van een blowerdoortest bij nieuwbouw

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is expert in thermografie en blowerdoortest en bij nieuwbouw. Wij zijn de nummer één in Noord- en Midden Nederland in Thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en luchtdichtheidsmetingen. Wij verzorgen een professionele blowerdoortest bij woningen, kantoren en bedrijven in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord-Holland.

Gerelateerde pagina’s