Blowerdoortest in Utrecht

Blowerdoortest Utrecht

Blowerdoortest bij woningen, kantoren en bedrijven in Utrecht

Home » Blowerdoortest Utrecht

Blowerdoortest Utrecht

Wil je een blowerdoortest in de provincie Utrecht laten uitvoeren? Neem dan snel contact op en ontvang van op korte termijn een scherpe offerte. Blowerdoortest.nl is de expert op het gebied van luchtdichtheidsmetingen, thermografie en onderzoek naar tocht in huis of op de werkvloer. Als bouwkundig inspecteur en ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf zijn wij de aangewezen partner voor luchtdichtheidsmetingen, thermografisch onderzoek en wind- en waterdichtheidstesten bij ramen en kozijnen.

Luchtdichtheidsmeting in Utrecht

Wij verzorgen een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest bij nieuwbouw ter controle van de infiltratiewaarde uit de energieprestatie berekening of PHPP berekening. Maar we doen ook onderzoek bij bestaande woningen, en bij kleine of grote bedrijfsgebouwen in de provincie Utecht. Onder meer naar de oorzaken van tochtklachten, condensatie en schimmelvorming. Verder testen we tijdens een blowerdoortest de wind & waterdichtheid van ramen, deuren en vliesgevels door middel van een regentest volgens de NEN-EN 13051.

Waarom een luchtdichtheidsmeting?

Het energieverbruik en het comfort zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van de kierdichting en de isolatiewaarden van een gebouw. Dit geldt zowel voor woningen als bedrijfsgebouwen in Utrecht. Naden en kieren veroorzaken niet alleen tocht in huis en op de werkvloer. Maar ook een hoge energierekening, schimmelvorming, (interne)condensatie en een slecht functionerend ventilatie systeem. Om dergelijke problemen te voorkomen is het belangrijk om een blowerdoortest uit te laten voeren. Tijdens deze test kunnen wij de aanwezige luchtlekken haarscherp in beeld brengen met kunstmatige rook of thermografie.

Wanneer laat je een blowerdoortest uitvoeren?

Het is sterk aan te raden om luchtdichtheidsmeting bij nieuwbouw in een zo vroeg stadium uit te laten voeren. De reden hiervan is dat in de ruwbouwfase nog eenvoudig aanpassingen gedaan kunnen worden die de luchtdichtheid verbeteren wanneer dat nodig is. Daarnaast is een blowerdoortest een belangrijk instrument om te controleren of een nieuwe woning of een renovatieproject wel aan de doelstellingen en de minimale wettelijke eisen voldoet. Bovendien is een blowerdoortest een uitstekend middel om de de oorzaken van tochtklachten, vochtproblemen, gebouwschade, geuroverlast en een hoge energierekening in bestaande gebouwen te achterhalen.

Voorbeelden van een blowerdoortest in Utrecht

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is expert in thermografie en luchtdichtheidsmetingen. Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau. We werken regelmatig in Amersfoort, Soest, Baarn, Nieuwegein, Veenendaal en Utrecht. Onder meer voor particulieren, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen in de provincie Utrecht. Wij zijn de nummer één van Noord- en Midden Nederland in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en rooktesten.

Werkgebied Utrecht

  • Zeist
  • Soest
  • Woerden
  • Utrecht
  • Amersfoort
  • Veenendaal

Onze partners