Blowerdoortest bij een woning met tochtklachten in Almere

Blowerdoortest Flevoland

Blowerdoortest bij woningen, kantoren en bedrijven in Flevoland

Home » Blowerdoortest Flevoland

Blowerdoortest Flevoland

Wil je een blowerdoortest of een rooktest laten uitvoeren? Neem dan nu contact op en ontvang van ons op korte termijn een scherpe offerte. Blowerdoortest.nl is de expert op het gebied van luchtdichtheidsmetingen met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook in de provincie in Flevoland. Als bouwkundig inspecteur en ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf zijn wij dé partij voor luchtdichtheidsmetingen, wind & waterdichtheidstesten en thermografisch onderzoek.

Luchtdichtheidsmeting in Flevoland

Wij verzorgen een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting bij nieuwbouw ter controle van de infiltratiewaarde uit de energieprestatie berekening of PHPP berekening. Maar we doen ook onderzoek bij bestaande woningen, kleine en grote bedrijfsgebouwen in de provincie Flevoland. Onder meer naar de oorzaken van tochtklachten, condensatie en schimmelvorming. Verder testen we tijdens een blowerdoortest de wind & waterdichtheid van ramen, deuren en vliesgevels door middel van een regentest volgens de NEN-EN 13051.

Waarom een luchtdichtheidsmeting?

Het energieverbruik en het comfort zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van de kierdichting en de isolatiewaarden van een gebouw. Dit geldt zowel voor woningen als bedrijfsgebouwen in Flevoland. Naden en kieren veroorzaken niet alleen tocht in huis en op de werkvloer. Maar ook hoge energielasten, schimmel, (interne)condensatie, brandgevaar en een slecht functionerend ventilatie systeem. Om dit soort problemen te vermijden is het belangrijk om een blowerdoortest uit te laten voeren. Tijdens deze test kunnen wij de aanwezige luchtlekken haarscherp in beeld brengen met kunstmatige rook of thermografie.

Wanneer laat je een blowerdoortest uitvoeren?

Het is sterk aan te raden om luchtdichtheidsmeting bij nieuwbouw in een zo vroeg mogelijk stadium uit te laten voeren. De reden hiervan is dat in de ruwbouwfase nog eenvoudig aanpassingen gedaan kunnen worden die de luchtdichtheid verbeteren wanneer dat nodig is. Daarnaast is een blowerdoortest een belangrijk instrument om te controleren of een nieuwe woning of een renovatieproject wel aan de doelstellingen en de minimale wettelijke eisen voldoet. Bovendien is een blowerdoortest een uitstekend middel om de de oorzaken van tochtklachten, vochtproblemen, gebouwschade, geuroverlast en een hoge energierekening in bestaande gebouwen te achterhalen.

Voorbeelden van een blowerdoortest in Flevoland

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is expert in thermografie en luchtdichtheidsmetingen. Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau. We werken regelmatig in Emmeloord, Lelystad, Dronten, Swifterband, Biddinghuizen, Almere en Zeewolde. Onder meer voor particulieren, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen in de provincie Flevoland. Wij zijn de nummer één van Noord- en Midden Nederland in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en rooktesten.

Werkgebied Flevoland

  • Almere
  • Dronten
  • Zeewolde
  • Lelystad
  • Emmeloord
  • Biddinghuizen

Onze partners