Blowerdoortest bij nieuwbouw woning in Onnen

Blowerdoortest nieuwbouw woning in Onnen, Groningen

Blowerdoortest nieuwbouw woning Onnen

Onnen, Groningen – In opdracht van Havenga Bouw uit Garmerwolde voerden wij een blowerdoortest uit bij een nieuwbouw woning. Het ging om luchtdichtheidsmeting bij een woning in het centrum van het dorp Onnen. Tijdens deze luchtdichtheidsmeting in de ruwbouwfase spoorden wij luchtlekken op met rook en themografie. Het voordeel van een luchtdichtheidstest in een vroeg stadium is dat eventuele aangetroffen luchtlekken nog eenvoudig kunnen worden hersteld. Door luchtlekken tijdig door een specialist op te laten sporen en te herstellen kunnen tocht in huis en hoge energielasten worden vermeden.

Hoe gaat een blowerdoortest in zijn werk?

Voor de blowerdoortest sluiten wij eerst alle ramen, buitendeuren en ventilatie openingen in huis en openen we alle binnendeuren. De verwarmingsinstallatie en het ventilatiesysteem schakelen we vervolgens uit. Daarna plaatsen we een frame met ventilator in een geschikte deuropening. Met onze blowerdoor meten we het luchtlekverlies door de gebouwschil per tijdseenheid en bij een vastgestelde druk. Om tot een nauwkeurig resultaat te komen voeren wij een luchtdichtheidsmeting zowel in onderdruk als in overdruk uit. Tijdens een blowerdoortest kunnen wij alle aanwezige luchtlekken haarscherp in beeld brengen met kunstmatige rook en thermografie.

Enkele afbeeldingen van de blowerdoortest in Onnen

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is de nummer één in luchtdichtheidsmetingen in Noord- en Midden Nederland. Wij werken onder meer voor partculiere woningeigenaren, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen in Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Utrecht en Noord-Holland. We zijn de nummer één in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en rooktesten.

Tags:

Werkgebied Groningen

  • Haren
  • Zuidhorn
  • Delfzijl
  • Winschoten
  • Veendam
  • Stadskanaal

Onze partners