Blowerdoortest bij nieuwbouw in Onnen

Wij voerden een blowerdoortest uit bij een nieuwbouw woning in het centrum van Onnen. Tijdens een luchtdichtheidsmeting in de ruwbouwfase sporen wij luchtlekken op met een rookproef en themografie. Het voordeel van een luchtdichtheidstest in een vroeg stadium is dat eventuele luchtlekken nog eenvoudig kunnen worden hersteld. Zodat tochtklachten en hoge energielasten kunnen worden vermeden.

Hoe gaat een blowerdoortest in zijn werk?

Voor de blowerdoortest sluiten wij eerst alle ramen, buitendeuren en ventilatie openingen in huis en openen we alle binnendeuren. De verwarmingsinstallatie en het ventilatiesysteem schakelen we vervolgens uit. Daarna plaatsen we een frame met ventilator in een geschikte deuropening. Met onze blowerdoor meten we het luchtlekverlies door de gebouwschil per tijdseenheid en bij een vastgestelde druk. Om tot een nauwkeurig resultaat te komen voeren wij een luchtdichtheidsmeting zowel in onderdruk als in overdruk uit. Tijdens een blowerdoortest kunnen wij alle aanwezige luchtlekken haarscherp in beeld brengen met kunstmatige rook en thermografie.

Blowerdoortest bestaande woning

Behalve ter controle van de luchtdichtheid bij nieuwbouw en renovatie voeren wij regelmatig blowerdoortesten uit bij bestaande woningen. Om de oorzaken van tocht in huis te achterhalen, of om te bepalen welke maatregelen genomen moeten worden om gebruik te kunnen maken van een warmtepomp. Een blowerdoortest met gebruik van thermografie en kunstmatige rook toont alle zwakke plekken in de gebouwschil. Daarom is een blowerdoortest de basis voor een geslaagde woningrenovatie en een doordacht isolatieplan.

Enkele voorbeelden van een blowerdoortest in Onnen

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is de nummer één in luchtdichtheidsmetingen in Noord- en Midden Nederland. Wij werken onder meer voor partculiere woningeigenaren, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen in Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Utrecht en Noord-Holland. We zijn de nummer één in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en rooktesten.

Werkgebied Groningen

  • Haren
  • Zuidhorn
  • Delfzijl
  • Winschoten
  • Veendam
  • Stadskanaal

Onze partners