Blowerdoortest bij nieuwbouw in Nietap

Nietap – Bij een vrijstaande nieuwbouw woning in Nietap voerden wij voor de oplevering een blowerdoortest uit ter controle van de infiltratiewaarde uit de EPC berekening. Tijdens deze luchtdichtheidsmeting maakten we gebruik van thermografie en een rookproef om luchtlekken in beeld te brengen. Goede kierdichting is essentieel voor een comfortable, energiezuinige woning. Zeker wanneer je er gebruik wilt maken van een warmtepomp en balansventilatie.

Waarom een blowerdoortest?

Nieuwbouw mag, vanwege de CO2 uitstoot en de aardbevingsproblemen in Groningen niet meer van een gasaansluiting worden voorzien. Nieuwe gebouwen – zowel in Nietap als elders- moeten goed geïsoleerd en zeer energie zuinig zijn. Helaas merken wij dat hierbij in de praktijk dat hierbij tijdens de bouw vaak iets misgaat. Met name op het gebied van kierdichting blijken veel nieuwe woningen maar matig te presteren. Met grote gevolgen, want als er onvoldoende aandacht aan de kierdichting wordt besteedt leidt dit onherroepelijk tot problemen. Zoals tochtklachten, oververhitting, geluidsoverlast, waterlekkage en een hoge energierekening. Dus wil je zeker zijn van een gezonde, comfortabele, energiezuinige woning laat dan altijd een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting door een specialist uitvoeren.

Enkele afbeeldingen van de blowerdoortest in Nietap

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is de nummer één in luchtdichtheidsmetingen in Noord- en Midden Nederland. Wij werken onder meer voor partculiere woningeigenaren, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen in Groningen, Friesland en Drenthe. We zijn expert in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en rooktesten.

Werkgebied Drenthe

  • Assen
  • Beilen
  • Meppel
  • Hoogeveen
  • Emmen
  • Zuidwolde

Onze partners