Blowerdoortest in Leeuwarden

Wil je een blowerdoortest bij laten uitvoeren in Leeuwarden? Maak dan gebruik van onze kennis en ervaring. Vraag dus een offerte aan bij de specialist in luchtdichtheidsmetingen van Noord- en Midden Nederland. Of het gaat om tocht in huis, geuroverlast, een luchtdichtheidsmeting, thermografisch onderzoek of een rooktest bij nieuwbouw. Wij voeren professionele luchtdichtheidsmetingen uit bij woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, cleanrooms en koelhuizen.

Tocht door naden en kieren in huis

Naden en kieren zijn de oorzaak van veel problemen in woningen en andere gebouwen. Zowel bij nieuwbouw als bestaande woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen. De ongecontroleerde infiltratie en exfiltratie van lucht door de gebouwschil verstoort namelijk een goede werking van de verwarming en van het ventilatiesysteem. Daarnaast veroorzaken luchtlekken, schimmels, condensatie, vochtproblemen, tocht in huis, geuroverlast, geluidoverlast en aantasting van gebouwconstructies.

Luchtdichtheidsmeting bij nieuwbouw in Leeuwarden

Bij nieuwe woningen in ons land worden bij oplevering gemiddeld maar liefst 39 zichtbare gebreken geconstateerd. Wij weten uit ervaring dat er bij nieuwbouw ook op het gebied van isolatie en kierdichting regelmatig problemen zijn. Dergelijke problemen zijn met het blote oog meestal niet te zien en blijven hierdoor meestal onopgemerkt. Maar tijdens een blowerdoortest met gebruik van thermografie of een rooktest brengen wij luchtlekken haarscherp in beeld. Dus betrek je binnenkort een nieuwe woning in Leeuwarden of laat je je huis laten renoveren? Laat dan altijd een blowerdoortest door een specialist uitvoeren.

Wanneer laat je het beste een blowerdoortest uitvoeren?

Wanneer je een blowerdoortest ter controle van nieuwbouw of renovatie laat uitvoeren zijn daar een aantal geschikte momenten voor. Kort voor de oplevering kun je een luchtdichtheidsmeting laten uitvoeren die het uiteindelijke resultaat weergeeft. Maar wij adviseren om al op een eerder moment, vóór de afbouwfase een blowerdoortest uit te laten voeren. Een belangrijk voordeel hiervan is dat eventuele gebreken tijdens de afbouw nog relatief eenvoudig kunnen worden hersteld. Bij bestaande woningen is het belangrijk om vóór de uitvoering van isolatiewerkzaamheden of het plaatsen van een warmtepomp te laten controleren waar de zwakke plekken zich bevinden. Zodat kunnen deze tijdens de werkzaamheden hersteld kunnen worden.

Enkele voorbeelden van een blowerdoortest in Leeuwarden

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is expert in luchtdichtheidsmetingen en thermografie. Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau. We werken regelmatig in Leeuwarden, Grou, Drachten, Heerenveen, Joure en Sneek. Ondermeer voor, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Wij zijn de nummer één in Noord- en Midden Nederland in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en ultrasoon inspecties.

Werkgebied Friesland

  • Sneek
  • Dokkum
  • Drachten
  • Lemmer
  • Heerenveen
  • Leeuwarden

Onze partners