Blowerdoortest bij nieuwbouw in IJhorst

IJhorst – Bij een nieuwbouw woning in IJhorst deden we onderzoek naar de oorzaken van tocht tijdens een blowerdoortest. Bij ons onderzoek van de schuurwoning maakten we onder meer gebruik van thermografie en rook om luchtlekken in beeld te brengen. De basis voor iedere comfortabele, energiezuinige woning is een goed geïsoleerde kierdichte schil. Maar hierbij gaat tijdens de bouw nogal eens iets fout. Met tochtklachten en hoge maandlasten als gevolg.

Luchtdichtheidsmeting bij nieuwbouw woning in IJhorst

Tijdens ons onderzoek van de woning in IJhorst bleek dat er sprake was van een flinke infiltratie als gevolg van luchtlekken. Vooraf was er geen meetwaarde – QV10 waarde – voor de luchtdichtheid in de EPC berekening ingevoerd. Mogelijk was dit de reden dat er tijdens de bouw van het huis weinig aandacht aan kierdichting is besteed. Met als gevolg dat de het huis tijdens de luchtheidsmeting niet aan de minimale eisen van het Bouw Besluit – een luchtlekverlies van maximaal 200 l/s – bleek te voldoen.

Voorkom problemen met een blowerdoortest

Dat een nieuwbouw woning goed geïsoleerd dient te zijn is inmiddels wel algemeen bekend. Maar het belang van een goede kierdichting wordt helaas nog vaak onderschat, zowel bij bouwbedrijven als bij de kopers van een nieuw huis. Laat daarom altijd een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest uitvoeren door een onafhankelijke partij wanneer je een nieuwbouw woning koopt of je huis laat renoveren. Het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium zodat eventuele luchtlekken nog eenvoudig kunnen worden hersteld. Zo voorkom je problemen zoals tocht in huis, geluidsoverlast en een hoge energierekening.

Enkele beelden van een blowerdoortest in IJhorst

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is dé nummer één in luchtdichtheidsmetingen en thermografie van Noord- & Midden Nederland. Wij werken regelmatig in de omgeving van Staphorst, IJhorst, Rouveen, Zuidwolde en Meppel. Ondermeer voor particuliere opdrachtgevers, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Wij zijn Level 3 blowerdoortester, Bouwkundig inspecteur en ITC Level gecertificeerd expert in thermografie.

Werkgebied Overijssel

Onze partners