Blowerdoortest bij nieuwbouw in Balinge

Bij een nieuwbouw woning met een rieten dak in Balinge voerden we een blowerdoortest uit. Tijdens het onderzoek maakten we gebruik van rook om het rieten dak te controleren. Bij geïsoleerde rieten daken is het belangrijk dat het dak volledig kierdicht is. Wanneer dit niet zo is kan kan het riet namelijk door condensatie al binnen enkele jaren vergaan. Tijdens een rooktest sporen wij luchtlekken op zodat problemen kunnen worden voorkomen.

Waarom een blowerdoortest?

Het is belangrijk om de kierdichting van je woning te laten controleren. Liefst in een zo vroeg mogelijk stadium, ruim voor de oplevering omdat eventuele gebreken dan nog vrij eenvoudig kunnen worden hersteld. Maar niet alleen bij nieuwbouw is een blowerdoortest aan te raden, ook bij woningrenovatie en het verduurzamen van je huis is een luchtheidstest een belangrijke vorm van kwaliteitscontrole. Tijdens een blowerdoortest brengen wij isolatiegebreken en luchtlekken namelijk haarscherp in beeld met kunstmatige rook en thermografie. Op basis van ons onderzoek kunnen wij adviseren over herstel maatregelen. Zo helpen wij comfortproblemen zoals tocht in huis, maar ook geluidsoverlast en het voortijdig vergaan van rieten daken voorkomen.

Enkele beelden van de blowerdoortest in Balinge

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is de nummer één in luchtdichtheidsmetingen in Noord- en Midden Nederland. Wij werken regelmatig in de omgeving van Westerbork, Balinge, Aalden en Beilen. Onder meer voor particuliere woningeigenaren, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen in Groningen, Friesland en Drenthe. We zijn de nummer één in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en rooktesten.

Werkgebied Drenthe

  • Assen
  • Beilen
  • Meppel
  • Hoogeveen
  • Emmen
  • Zuidwolde

Onze partners