Blowerdoortest bij nieuwbouw in Bedum

Blowerdoor test bij nieuwbouwwoning in Bedum

Blowerdoortest bij nieuwbouw woning in Bedum

Bedum, Groningen – Ter controle van de kierdichtheid voerden wij een blowerdoortest uit bij een nieuwbouw woning in Bedum. Het ging om een om recent afgebouwde, zeer goed geïsoleerde, en aardbevingsbestendige woning waar problemen speelden als gevolg van oververhitting op de verdieping en geluidsoverlast. Tijdens ons onderzoek maakten we gebruik van een blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook om luchtlekken in beeld te brengen. Naden en kieren in de gebouwschil kunnen behalve tochtklachten namelijk ook een bijdrage aan geluidsoverlast en aan oververhitting in de zomer leveren.

Waarom een blowerdoortest?

Bij de aanschaf van een nieuwbouw woning, bij woningrenovatie of het verduurzamen van je huis – in Bedum, of elders – is het zeer belangrijk om een blowerdoortest uit te laten voeren. De kierdichting van je huis heeft namelijk een aanzienlijke invloed op het al-dan-niet functioneren van de isolatie en de hoogte van je energierekening. Maar daarnaast veroorzaken naden en kieren in de schil van je woning ’s winters tochtklachten en ’s zomers oververhitting. Bovendien bestaat het risico op geluidsoverlast doordat geluiden van buiten ongehinderd via luchtlekken ongehinderd kunnen binnendringen.

Wanneer laat je een blowerdoortest uitvoeren?

Wanneer je een blowerdoortest wilt laten uitvoeren zijn er een aantal geschikte momenten. Ten eerste kun je kort voor de oplevering een eindmeting laten uitvoeren. Deze meting – een luchtdichtheidsmeting type 1 – geeft geeft uiteindelijk behaalde resultaat. Maar wij adviseren om een al op een eerder moment, voor de afbouwfase een blowerdoortest uit te laten voeren. Het voordeel hiervan is dat de aangetroffen gebreken tijdens de afbouw nog relatief eenvoudig kunnen worden hersteld.

Enkele beelden van de blowerdoortest in Bedum

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is expert in luchtdichtheidsmetingen en thermografie. Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk onderzoek & adviesbureau. We werken ondermeer voor, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Wij zijn de nummer één in Noord- en Midden Nederland in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en ultrasoon inspecties.

Tags:

Werkgebied Groningen

  • Haren
  • Zuidhorn
  • Delfzijl
  • Winschoten
  • Veendam
  • Stadskanaal

Onze partners