Blowerdoortest bij een woning in Balinge

Blowerdoor test bij een nieuwbouw woning in Balinge

Blowerdoortest bij een nieuwbouw woning in Balinge

Balinge, Drenthe – Bij een nieuwbouw woning met een rieten dak in Balinge, in Drenthe voerden we een blowerdoortest uit. Tijdens de luchtdichtheidsmeting maakten we bovendien gebruik kunstmatige rook om de kierdichtheid van het rieten dak van de woning te controleren. Het is bij geïsoleerde rieten daken erg belangrijk dat het dak volledig kierdicht is afgewerkt. Wanneer dit niet het geval is kan kan het riet namelijk als gevolg van condensatie al binnen enkele jaren volledig vergaan. Tijdens een rooktest sporen wij alle eventuele luchtlekken op zodat dergelijke problemen kunnen worden voorkomen.

Waarom een blowerdoortest?

Het is belangrijk om de kierdichting van je woning te laten controleren. Liefst in een zo vroeg mogelijk stadium, ruim voor de oplevering omdat eventuele gebreken dan nog vrij eenvoudig kunnen worden hersteld. Maar niet alleen bij nieuwbouw is een blowerdoortest aan te raden, ook bij woningrenovatie en het verduurzamen van je huis is een luchtheidstest een belangrijke vorm van kwaliteitscontrole. Tijdens een blowerdoortest brengen wij isolatiegebreken en luchtlekken namelijk haarscherp in beeld met kunstmatige rook en thermografie. Op basis van ons onderzoek kunnen wij adviseren over herstel maatregelen. Zo helpen wij comfortproblemen zoals tocht in huis, maar ook geluidsoverlast en het voortijdig vergaan van rieten daken voorkomen.

Enkele beelden van de blowerdoortest in Balinge

Blowerdoortest.nl

Blowerdoortest.nl is de nummer één in luchtdichtheidsmetingen in Noord- en Midden Nederland. Wij werken onder meer voor partculiere woningeigenaren, woningcorporaties, aannemers, bouwbedrijven en verzekeringsmaatschappijen in Groningen, Friesland en Drenthe. We zijn de nummer één in luchtdichtheidsmetingen, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – en rooktesten.

Tags:

Werkgebied Drenthe

  • Assen
  • Beilen
  • Meppel
  • Hoogeveen
  • Emmen
  • Zuidwolde

Onze partners